Sayfalar

2013 Makyaj Modası

Makyaj modası

Makyaj bir kadın için sürekli ihtiyaçtır desek yanlış olmaz sanırım. Çünkü hemen hemen her yetişkin kadın evden dışarıya adım atacağı zaman kılık kıyafeti ya da takıp takıştırdıkları kadar makyajına da oldukça önem verir. Bu yüzden biz bayanların sürekli ihtiyaç duyduğu makyajda 2013 yılında hangi renkler moda olacak, nasıl bir makyaj yapmak modaya uyum sağlamaktır şimdi hep birlikte öğreneceğiz.

Bir makyajda en önemli ve en dikkat isteyen bölge şüphesiz gözlerdir. Bu yüzden önce göz makyajından başlamak istiyorum. Gözlerinizin güzelliği ile 2013 yılında herkesi büyüleyeceksiniz.

Göz Farı
Bir kadında en çok dikkat çeken şeylerden biri gözlerdir. Gözlerinizin daha çekici görünmesi için göz farı sürerken çok dikkatli olmalı ve doğru rengi seçmelisiniz. Göz makyajı için en çok toz farla tavsiye edilir. Sık sık temizlenen süngerli çubuklarla farı sürmelisiniz. Açık tonda bir renk farı göz kapağınıza sürdükten hemen sonra gölge yapacağınız renkte bir far ile kaşınızın aşağısındaki çukura nazikçe sürün. Her zaman gözünüzle aynı renkteki farları tercih etmeyin. Gözlerinizin daha büyük ve güzel görünmesini istiyorsanız gözlerinizin üstüne siyah kalem çekebilirsiniz.


Eyeliner
İlk defa Eyeliner kullanacaksanız dikkatli davranmanız gerekebilir. Öncelikle farınızı sürün. Ama rimel sürmeyin. Gözlerinizi açık tutun zaten gözleriniz kapalıyken daha basit gelebilir ama en iyisi gözlerinizi açık tutmaktır. Kirpiklerinizi sınır gibi düşünüp ince bir çizgi halinde sürün. Yavaş yavaş ilerleyin ve dikkatli olun. Daha sonra rimelinizi sürebilirsiniz.


Rimel
Makyajınızı tamamladıktan sonra en son rimelinizi sürebilirsiniz. Rimel sayesinde gözleriniz daha da belirginleşir. Rimellerin mavi, yeşil, kahverengi ve siyah olanları vardır. Ama kirpiklerinizin göze çarpmasını istiyorsanız siyah rimeli tercih edin. Kirpiklerinizin diplerinden başlayarak uç kısımlara doğru sürün. İki ya da üç kez üstünden geçin. Biraz bekleyerek rimelin kurumasını sağlayın.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2012. Moda Mekanım - Tüm Hakları Saklıdır