Sayfalar

Hatice Sultan Hüsrev Paşa İle Evlenecek Mi?

Hüsrev Paşa ile Hatice Sultan evlenecek mi?
Muhteşem Yüzyıl’ın 91. bölümünde Hatice Sultan’ı çok üzen bir karar alan Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini uygun bir paşa ile en kısa sürede evlendirmeye karar vermiş ve bu kişiyi de Rumeli Beylerbeyi Hüsrev Paşa olarak seçmiştir. 

Hatice Sultan böyle bir evliliğin katiyen olmayacağını, olması durumunda da canına kıyacağını kız kardeşi Şah Huban Sultan’a söylemişti. Peki şimdi bu son gelişmeden sonra Hatice Sultan Hüsrev Paşa ile evlenecek mi? Yoksa, Hatice Sultan yeniden intihara kalkışıp canına mı kıyacak?


Tarihte Hatice Sultan’ın ilk evliliğini İskender Paşa ile yaptığı, ikinci evliliğini ise İbrahim Paşa ile yaptığı yer almaktadır. Hatice Sultan’ın İbrahim Paşa olan aşkından dolayı paşanın ölümünden sonra kimseyle evlenmediği söylenmektedir. 

Ancak Hatice Sultan’ın üçüncü bir evlilik yapmadığına dair bu bilgi kesin olarak bilinmemekte, yalnızca birçok tarihçi tarifinde böyle bir evlilik olmadığı söylenmektedir.

Muhteşem Yüzyıl’ın yeni bölümünde Hatice Sultan Rumeli Beylerbeyi Divane Hüsrev Paşa ile evlenecek mi? Hatice Sultan üçüncü evliliğini yapacak mı? yoksa Hatice Sultan ölecek mi? hep birlikte göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2012. Moda Mekanım - Tüm Hakları Saklıdır