Sayfalar

Göz Altı Halkalarına Maskeler

Mütenevvi sebeplerden dolayı göz altında oluşan mor renkli göz halkalarını gidermek için çok fazla vaktinizi almayacak olan göz halkaları için maske tarifimizi deneyebilirsiniz. Göz altı halkaları yüz güzelliğini olumsuz etkilediği için ve aynı zamanda kişiye yorgunluk da kattığı için istenmeyen güzellik problemlerinden bir tanesidir. Göz halkalarını yok etmek için yapmanız gereken ise doğal bir maskedir hanımlar.





Göz halkaları nasıl geçer?

Pek çok kadın güzelliğine gölge düşüren bu cilt sorunundan kurtulmak için epey para harcamakta ve bu durumun husule gelmesinden dolayı da canlarını epey sıkmaktadırlar. Ancak göz halkalarına doğal çözüm yolu ile ne can sıkmaya ne de gereksiz yere para harcamaya hiç gerek yok. Böyle bir sorun yaşıyorsanız göz halkalarına veda etmek için şu maske tariflerini denemenizi tavsiye ederim.

Papatya çayı torbaları, patates dilimleri, soğuk salatalık dilimleri, tatlı badem yağı, pişmiş elma, dondurulmuş kaşık, zeytinyağı ve havuç, bal gibi pek çok doğal ve bitkisel çözüm yolları göz halkalarına iyi gelmektedir. Şimdi gelin bu yöntemlerin nasıl kullanacağına göz atalım.

Pişmiş elma: Bir adet elmayı pişirin, soğutun ve yarım saat buzdolabında bekletin. Lapa halindeki soğumuş elmayı topaklar halinde göz altlarınıza koyun.

Papatya çayı torbaları: Sıcak suda haşlanmış papatyanın içine pamuk batırın ve pamuğu gözaltına koyun.
Dondurulmuş kaşık: 2 adet kaşığı dondurucuya atın ve daha sonra göz altlarına değdirip değdirip kaldırın. Göz altına kaşıkları tamamen bastırmamaya dikkat edin, çünkü yapışabilir.

Havuç ve zeytinyağı: Bir adet havucun yarısını rendeleyin ve içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yarım saat bekletin ve pamuğu karışıma batırıp göz altlarına koyun.

Soğuk salatalık dilimleri: Halka şeklinde kesilen salatalık dilimlerini önce birkaç dakika buzlukta bekletin ve ardından 10 dakika göz altına koyun.

Bal: Bir çorba kaşığı sıcak suda bir çay kaşığı balı sulandırıp, soğuduktan sonra bu karışıma batırılmış pamukla göz atlarına kompres uygulayın.

Patates dilimleri: bu yöntem en az 3 hafta boyunca denenmelidir. Yapmanız gereken şey ise patatesleri ince ince dilimlemek ve 10 dakika göz altında tutmak.

Tatlı badem yağı: Pamuğa birkaç damla tatlı badem yağı damlatıp 10 dakika göz altında beletin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2012. Moda Mekanım - Tüm Hakları Saklıdır