Sayfalar

Ten Rengine Göre Saç Rengi Belirleme

Ten rengine göre saç rengi

Kadınların pek çoğu saçlarını boyamakta ancak saçlarını boyarken bir takım yanlışlara da düşmekte ve bu yanlışlarda genellikle ten rengine göre belirlenmeyen saç renkleridir. Ne yazık ki saç rengini ten rengine göre belirlememek, başkasına yakıştığını düşündüğü bir saç rengini kendisine de yakışacağını düşünüp o renge boyamak pek çok kadının düştüğü yanlışlardan biridir. Gelin bizi olduğumuzdan daha güzel gösterecek, tenimize yakışacak saç renkleri nelerdir öğrenelim ve ona göre saçlarımızı boyamadan ten rengine uygun saç rengi seçelim.

Ten rengine uygun saç renkleri


Pembe bir tene sahipseniz;

Pembe yanakları olan kadınların seçeceği saç rengi küllü renklerden yana olmalıdır. Özellikle de kestane tonları pembe ten rengine sahip kadınlara çok yakışıyor. Pembe ten rengine kesinlikle kırmızı saç rengi gitmemektedir, bilginize.

Buğday ten rengine sahipseniz;

Buğday ten rengine sahip olan bayanlar için ise en ideal saç renkleri açık kahve, altın sarısı ve kestane gibi renklerdir. Buğday tenlilere çok yakışan bu saç renklerinin yanı sıra ateş kızılı ve patlıcan moru da çok yakışıyor. Ancak en güzel yakışan renk ise platindir.

Esmer ten rengine sahipseniz;

Esmer ten rengine yakışan saç rengi bakır tonlarıdır. Kat’iyen esmer tenliler sarı saç rengine sahip olmayı akıllarından bile geçirmesinler. Koyu bir esmer tene sahipseniz o vakit siyah ve kızıl sizin için ideal saç renkleridir.

Soluk ten rengine sahipseniz;

Soluk tenli bayanlar çikolata kahvesinden yana tercihlerini kullanabilirler. Çikolata kahvesine yakın bir ton olan fındık kabuğu da, solun ten rengine uygun en güzel saç rengidir. Ancak bu kişiler siyahtan ve küllü renklerden uzak durmalıdır.

Beyaz ten rengine sahipseniz;

Gelelim beyaz ten rengine sahip olan bayanlar için en uygun saç renklerine. Beyaz tenli hanımlar eğer solun görünmek istemiyorlarsa kızıl, karamel ve bakırdan yana tercihlerini yapmalılar. Uçuk renklerden uzak durmanız sizin yararınıza.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2012. Moda Mekanım - Tüm Hakları Saklıdır