Sayfalar

Selülitlerden Kurtulma Yöntemleri

Selülitlerden kurtulmanın yolu

Sürekli olarak kadınların korkulu rüyası diye tabir edilen selülitler, aslında düzenli bakım, doğru beslenme ve düzenli egzersiz ile kabus olmaktan çıkabilir ve hayatınızda bu hususları dikkate alarak selülit sorununu hiç yaşamayabilirsiniz. Selülitlerden kurtulmanın yöntemleri sandığınız gibi zor şeyler değildir, yalnızca düzenli uygulamaya ve önerilerinde dışarıya çıkmamaya özen göstermeniz yeterlidir.

Selülitlerden kurtulmak için piyasa da pek çok kozmetik ürünü bulunsa da ya da tıbbın geliştirdiği pek çok yöntem söz konusu olsa da, ne yazık ki hiçbirinden %100 başarı sağlanamıyor. Yalnızca bu yöntemler selülitleri azaltmaya yardımcı oluyor ve ilerlemesini durduruyor. Eğer ki selülit sorununun yeni yeni başlamış ise, selülitten kurtulma yöntemlerini erken dönemlerde uygulamaya başlayarak başarı şansınızı yükseltebilirsiniz.

Selülitleri gidermek için ne yapmalı?

Öncelikle az öncede bahsettiğimiz gibi beslenmenize çok ama çok dikkat etmelisiniz. Doymuş yağ ve karbonhidrat alımı minimum seviyeler indirilmeli, tuz bakımından yoksun beslenmeli ve gün içerisinde bol bol su tüketmelisiniz.

Kırmızı ve beyaz turp selülitlere savaşmada en etkili besinlerden. Bu besinleri düzenli tüketmenin yanı sıra düzenli olarak maydanoz, kereviz ve çilekte tüketin.

Alkol ve sigaradan uzak durun.

Sabah kahvaltıdan önce ve gece yatmadan önce iki bardak su için.

Vitamin ve mineral bakımından zengin beslenmeli, özellikle de A ve E vitaminine ağırlık vermelisiniz. Fosfor ve silisyumun doku güçlendiren özelliklerinden de yararlanın.

Yapay tatlandırıcı, besin renklendirici, gıda ömrünü uzatıcı maddelerden de uzak durmalı, bol bol taze meyve ve sebze tüketmelisiniz.

Günlük kullanılan şeker miktarı azaltılmalı, rezene ve yeşil çay tüketimine ağırlık verilmeli, kızartma türü yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı, çok fazla güneşte kalmamalı, egzersiz yapılmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2012. Moda Mekanım - Tüm Hakları Saklıdır