Sayfalar

Yağlı Cilt Bakım Önerileri

Yağlı ciltler için bakım

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte cilt sorunları da artış göstermeye başladı ve özellikle de yağlı bir cilt yapısına sahip olanlar yaz sıcaklarında bir hayli zorluk çekiyorlar. Uzmanlar için yağlı cilt yapısına sahip olan kişiler için, yağlı cilde nasıl bakım yapılmalı gerektiği konusunda açıklamalarda bulundular. Gelin hep birlikte uzmanların yapmış oldukları yağlı cilt bakımı önerilerine bir göz atalım.

Yağlı cilt yapısına sahip olanların pek çoğunda sivilce ve akne gibi cilt sorunlarıda baş gösteriyor. Tüm bu sorunların üstesinden gelmek için ise, yaz aylarında cildimize daha bir özen göstermeliyiz. Bunun içinde günlük cilt bakımlarımızı ihmal etmemeli, uzmanların önerilerinden dışarıya çıkmamalıyız.

Rutin bir şekilde yağlı cilt bakımları yaparsanız eğer, kısa süre içinde bu sorunun üstesinden gelecek ve yağlı cilt problemi diye bir probleminiz artık olmayacaktır. Yağlı ciltlerde genellikle parlama söz konusu olur. Bu parlamayı gidermek adına özel yağlı cilt tipine uygun bakım kremleri kullanılabilir. Fakat kullanılacak olan kremin nem miktarına çok dikkat edilmelidir. Eğer ki yaşadığınız bölge nemli bir bölge ise, kesinlikler nemlendirici kremler kullanmayın.

Yağlı cilt bakım tavsiyeleri veren uzmanlar, yağ emici özelliği bulunan pudraları kullanmayı öneriyor. Matlaştırıcı jeller de yağlı ciltlere çok iyi gelmektedir. Pudra ve matlaştırıcı jeller, cilde sürüldüğü zaman hiçbir iz bırakmıyor ve kısa süre içinde ciltteki yağı emiyor. Üstelik bu jel ve pudralar temiz cilde uygulanabildiği gibi makyajlı cilde de uygulanabiliyor.

Yağlı cilt bakımı yaptığınız müddetçe kesinlikle fondötenden uzak durmalısınız. Nedeni de, fondötenin gözenekleri tıkaması, sıcak havada ciltte ağırlık yapması ve cildin daha fazla yağ üretmesine sebep olmasıdır. Salisilik asit içeren sabunlar satın alarak bu sabunlarla günde en az iki defa cildinizi yıkamanız da uzmanlarca tavsiye edilir.

Haftada bir defa peeling uygulaması yapabilir, çamur maskesi deneyebilir, baharatlı gıdalardan uzak durabilir, ıspanak ve havuç gibi cilde dost A vitamini içeren besinleri tüketebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2012. Moda Mekanım - Tüm Hakları Saklıdır